ជំនឿចាស់ទុំ គ្រូបុរាណខ្មែរ ចូលចិត្តឲ្យតមអាហារពេលមានជម្ងឺ
ដែលជាទង្វើមួយផ្ទុយពីច្បាប់ធម្មជាតិ
ដូចជាជម្ងឺផ្តាសាយ
គ្រុនពោះវៀន របេងពេលនោះគេត្រួវបំប៉នអាហារថែមទៀតដើម្បីទប់ទល់នឹងការ
រាតត្បាតនៃមេរោគ។តាមពិតអាហារគ្រប់គ្រាន់ធ្វើឲ្យយើងមានថាមពលខ្លាំក្លា
មានជីវជាតិគ្រប់គ្រាន់សំ
រាប់ទប់ទលជាមួយនិងជម្ងឺនានាដែលបណ្តាលមកពីមេរោគ។
ដូចច្នេះត្រូវហូបអាហារគ្រប់បែប
: សាច់ បន្លែ ផ្លែឈើនៅមូលដ្ឋានដើម្បីសុខភាព ពិសេសពេលឈឺ ពេលមានផ្ទៃពោះ
ពេលឆ្លងទន្លេ ក្រោយវះកាត់ជាដើមុ។ កុំតមអាហារឲ្យសោះ តមអាហារដែលស្អុយ
រលួយ ឬ
អ្វីដែលយល់ថាមានមេរោគ។