Wednesday, August 21, 2013

អំពីអាហារ




ជំនឿចាស់ទុំ គ្រូបុរាណខ្មែរ ចូលចិត្តឲ្យតមអាហារពេលមានជម្ងឺ ដែលជាទង្វើមួយផ្ទុយពីច្បាប់ធម្មជាតិ
ដូចជាជម្ងឺផ្តាសាយ គ្រុនពោះវៀន របេងពេលនោះគេត្រួវបំប៉នអាហារថែមទៀតដើម្បីទប់ទល់នឹងការ
រាតត្បាតនៃមេរោគ។តាមពិតអាហារគ្រប់គ្រាន់ធ្វើឲ្យយើងមានថាមពលខ្លាំក្លា មានជីវជាតិគ្រប់គ្រាន់សំ
រាប់ទប់ទលជាមួយនិងជម្ងឺនានាដែលបណ្តាលមកពីមេរោគ។
ដូចច្នេះត្រូវហូបអាហារគ្រប់បែប : សាច់​ បន្លែ ផ្លែឈើនៅមូលដ្ឋានដើម្បីសុខភាព ពិសេសពេលឈឺ ពេលមានផ្ទៃពោះ ពេលឆ្លងទន្លេ ក្រោយវះកាត់ជាដើមុ។ កុំតមអាហារឲ្យសោះ តមអាហារដែលស្អុយ
រលួយ ឬ អ្វីដែលយល់ថាមានមេរោគ។